Direktlänk till inlägg 21 april 2014
Satte ju igång en poolish igår, såhär ser den ut efter an natt i rumstemperatur. Det är alltså grunden till bulldegen. Den ser fin ut så jag hoppas den orkar få bullarna att jäsa. Någon övrig jäst använder jag ej.
Men en hel del annat, detta samt en liter mjölk och smör.
Nu är ingredienserna ihoprörda.
Låter degen vila en timme så att mjölen suger i sig vätskan.
Förbereda lite plåtar med bakplåtspapper.
Än är det ingen cykeltemperatur så det är bara att ta det lugnt.
Nu skall smöret arbetas in i degen.
Riktigt kladdgöra är det.
Sen plastar jag in degen och låter den vila ytterligare 30 minuter.
Nu har jag kavlat ut halva degen och brett på kardemummafyllningen.
Några av plåtarna får stå på jäsningen i den avslagna spisen. Ett par plåtar står i källaren.
Nu har temperaturen stigit till 10 plusgrader så nu kan det passa fint att ta en cykeltur. Bullarna behöver jäsa i lugn och ro. Så nu drar jag en sväng. Vi hörs!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 | 6 |
||||
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
|||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 | |||
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 | |||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|